Vervoer op Gran Canaria

Huurauto

De beste manier om Gran Canaria écht te verkennen is met een huurauto. Een huurauto op Gran Canaria is goed betaalbaar. Benzine is ook aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. De verbindingen aan de oostkant van het eiland - van Las Palmas naar Maspalomas en tot Puerto de Mogán - zijn uitstekend en de snelwegen goed begaanbaar. Kom je wat meer naar het centrum van het eiland, dan worden de wegen smaller en bochtiger. In sommige gevallen kun je ook onverharde wegen tegenkomen.

Op veel plekken in Gran Canaria kun je eenvoudig een auto huren. Er kunnen per autoverhuurder bepaalde vereisten zijn voor het huren van een auto, dus is het aan te raden van te voren een auto te reserveren. Er kan eeen minimale leeftijd gelden en een minimaal aantal jaren dat je in bezit bent van een rijbewijs. Bekijk goed de voorwaarden van een autoverhuurder voordat je definitief een boeking maakt.

Boek een pakketreis op grancanariavanafeelde.nl en je kunt eenvoudig in het boekproces een huurauto meeboeken. De huurauto staat dan voor je klaar op het moment dat je aankomt op de luchthaven van Gran Canaria en je kunt meteen vertrekken. Zo kun je je tijd optimaal gebruiken en perfect genieten van je vakantietijd op het eiland.

Een huurauto op Gran Canaria

Om zo veel mogelijk te zien en mee te krijgen van dit prachtige Canarische eiland is het absoluut aan te raden een auto te huren tijdens jouw verblijf. De afstanden op het eiland zijn dusdanig groot dat je alleen met een huurauto alles kan zien in een beperkte tijd. Er zijn over het hele eiland verschillende parken, uitzichten en activiteiten te vinden die absoluut de moeite waard zijn. Een huurauto biedt de perfecte oplossing om alles mee te krijgen.

Taxi

Een alternatief voor de huurauto is op Gran Canaria vervoer via een taxi. Taxi's zijn aanzienlijk goedkoper dan in Nederland en kunnen vaak al voor een paar euro een normale rit afleveren. De meeste taxi's rekenen een starttarief van rond de € 2,00 en een kilometerprijs van ongeveer € 0,60. Deze prijzen kunnen variëren dus vraag voorafgaand aan een rit altijd naar de prijzen van de taxi om zeker te weten wat het gaat kosten.

Er rijden zeer veel taxi's rond op Gran Canaria. Vooral in de toeristische gebieden is het over het algemeen makkelijk om een taxi te vinden. Zowel overdag als 's nachts is het aanbod uitstekend. Hou er wel rekening mee dat er vaak een nachttoeslag geldt en de taxi's daardoor 's nachts iets duurder zijn dan overdag.

Taxi op Gran Canaria

Als je er voor kiest om toch geen huurauto te nemen op Gran Canaria, dan zul je vaak aangewezen zijn op de taxi. Met de taxi kun je de meeste plekken op Gran Canaria eenvoudig bereiken en het aanbod is groot. De taxi is aanzienlijk goedkoper dan in Nederland, maar als je tijdens je hele verblijf van de taxi gebruik maakt kan het toch aardig in de kosten lopen. Als je veel van het eiland wilt zien, is een huurauto onderaan de streep vaak goedkoper.

Bus

Op Gran Canaria is beperkt openbaar vervoer beschikbaar. Er zijn plannen voor een treinverbinding van Las Palmas naar Maspalomas, maar vooralsnog is de bus het enige echte openbaar vervoer. De buslijnen op Gran Canaria worden verzorgd door Global en Guaguas Municipales. Een buskaartje kost doorgaans ongeveer € 1,35 en kan je behoorlijk ver over het eiland brengen. Bijna elke plaats op het eiland is per bus te bereiken.

Er zijn verschillende buskaarten beschikbaar waarmee je korting kunt krijgen op busritten. Deze kaarten moeten vooraf betaald worden en kunnen aangeschaft worden vanaf een bepaalde bedrag. Mocht je dit niet willen, dan kun je ook direct in de bus afrekenen. Houd er dan wel rekening mee dat je meer betaalt en dat de buschauffeur vaak weinig wisselgeld heeft.

Accommodaties Gran Canaria