Attracties, actviteiten en bezienswaardigheden op Gran Canaria

Gran Canaria heeft al jaren een snel groeiend aantal toeristen. Dankzij deze populariteit zijn er ook steeds meer activiteiten om op Gran Canaria te ondernemen. Van waterparken tot een nagebootst dorp uit het Wilde Westen - op Gran Canaria is voor iedereen wat te vinden. Ook is er op Gran Canaria een uiteenlopende hoeveelheid natuurschoon te vinden. Er is veel variatie van mooie witte zandstranden tot vulkanische stranden en vulkanische kraters. Veel keus dus voor iedere echte natuurliefhebber.

Parken en attracties op Gran Canaria

Sioux Stad

Beleef het wilde westen in Sioux City Park. Hier vind je een totaal nagebouwd dorp uit het oude Amerikaanse Wilde Westen, compleet met onder andere een saloon, een kerk en een bank. Ook is er een indianenreservaat en een kleine dierentuin, erg leuk voor kleine kinderen.

Elke dag worden hier meerdere voorstellingen gegeven, van bankovervallen tot vuurgevechten in de straten en gevechten in de saloon. Je gaat voor je gevoel terug in de tijd en krijgt een spektakel te zien dat boeiend is voor jong en oud. Hiermee is dit één van de meest spectaculaire activiteiten op Gran Canaria.

Het park is het hele jaar geopend van dinsdag tot zondag tussen 10:00 tot 17:00. De entreeprijs voor het park is ongeveer € 20 voor volwassenen en € 15 voor kinderen tot 12 jaar. Aan te raden is hier voor 10:50 aanwezig te zijn om alle verschillende shows mee te krijgen.

Sioux Stad is te vinden in het zuiden van Gran Canaria, vlakbij het toeristische centrum bij Playa del Ingles. Het is vrij eenvoudig te bereiken via de GC-1 snelweg maar ook via meerdere buslijnen is het park goed bereikbaar.

Cactualdea Park

In het cactuspark Cactualdea Park vind je een grote hoeveelheid en veel variatie aan cactussen. Gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving is dit het grootste thematische cactuspark van Europa.

In het park zijn ongeveer 1200 verschillende cactussoorten te vinden. De soorten komen van overal ter wereld, van Madagascar tot Bolivia en Guatemala. Daarnaast is er een restaurant waar je kunt eten, zijn er meerdere winkeltjes en zijn er ook meerdere dieren, zoals pauwen en ezels te vinden - erg leuk voor de kinderen.

Het cactuspark is elke dag geopend van 10:00 tot 17:00. De kosten voor een bezoek bedragen € 6,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen tussen 9 en 14 jaar oud. Kinderen jonger dan 9 jaar oud mogen hier gratis naar binnen. Voor het hele gezin dus een betaalbare, leuke activiteit op Gran Canaria.

Cactualdea Park is iets lastiger te bereiken dan vele andere parken of activiteiten op Gran Canaria. Het park bevindt zich ongeveer midden op het eiland en je moet meerdere slingerwegen door de heuvels op om bij het park te komen. Bijkomend voordeel hiervan is wel het mooie uitzicht op de weg naar het park toe!

Hangar 37

Hangar 37 is een airsoft baan met uiterst realistische aankleding, wapens en uniformen. Geïnspireerd door de populariteit van moderne videogames is deze baan ontworpen om een zo realistisch mogelijke gevechtservaring te leveren.

Je hoeft niet met een team te komen om hier mee te spelen. Op dezelfde manier als online games, word je ingedeeld in één van de twee teams en kun je gewoon altijd meespelen. Kom je wel met een groep, dan kun je er uiteraard voor kiezen om samen in een team - of juist niet - te gaan.

De baan is geopend tussen 15:00 en 20:00 op doordeweekse dagen en van 10:00 tot 20:00 in het weekend. Vanaf € 25 huur je een gehele uitrusting en mag je de hele dag van de baan gebruik maken. De enige extra kosten zijn dan extra munitie voor het wapen. Extra munitie € 5 kost per 350 patronen, waarmee je vaak wel weer een uur vooruit kunt.

Naast de airsoft baan kun je hier ook lasergamen en is de baan voorzien van een kantine met goed eten voor een scherpe prijs. Ook zijn er gratis kluisjes om je spullen in op te bergen en douches om je na de inspanningen weer lekker op te frissen. Hou er rekening mee dat het erg warm is op Gran Canaria en dat je het tijdens de inspanning behoorlijk heet kan krijgen.

Hangar 37 ligt ten zuiden van de luchthaven waar het meest toeristische deel van het eiland begint. De baan ligt bijna aan de GC-1 en is eenvoudig te bereiken door afslag 37 van de snelweg te nemen. Na deze afslag ben je bijna direct bij de baan waar ruime parkeermogelijkheid te vinden is.

Bezienswaardigheden Gran Canaria

Pico de Bandama

De Pico de Bandama is een overblijfsel van de vulkanische activiteit die het eiland van Gran Canaria gevormd heeft. De naastgelegen krater, Caldera de Bandama, is van een dode vulkaan en is door een instorting gevormd. Dankzij het vruchtbare karakter van vulkanische grond, wordt tegenwoordig de krater vooral voor de verbouwing van verschillende fruitsoorten gebruikt.

De krater bevindt zich in het noordoosten van Gran Canaria net ten zuiden van Las Palmas de Gran Canaria. De krater is ongeveer duizend jaar geleden ontstaan en is één van de grootste kraters van zijn soort ter wereld. De krater is meer dan 200 meter diep en bijna een kilometer in diameter.

La Vegueta

In de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria vind je de historische wijk La Vegueta. In deze wijk zijn vele oude gebouwen te vinden die de een goed beeld geven van de historische cultuur van Gran Canaria. Je vindt hier onder andere de Sint Ana kathedraal, het Casa de Colón en het Casa Consistorial.

De Santa Ana kathedraal is gelegen aan het gelijknamige plein, Plaza de Sant Ana. De kathedraal is een uniek historisch en prachtig gebouw op zichzelf, en omgeven door mooie architectuur en een sfeervol plein.

Dunas de Maspalomas

Het indrukwekkende duinlandschap ten zuiden van Maspalomas is een uniek natuurreservaat op Gran Canaria. Vlak achter de drukke stranden van het eiland lijkt hier de drukte en herrie van het strand eenvoudig te verstommen. In dit beschermde natuurgebied vind je verschillende dieren, zoals vogels en hagedissen, en ben je even helemaal weg van de drukte op de rest van het eiland.

Duinen zijn schaars in de rest van Spanje en met name ook op de Canarische eilanden. Dit duingebied is mede daarom een beschermd natuurgebied. Ook wordt het door veel vogels gebruikt als broedplaats en is het dus van belang dat je voorzichtig bent wanneer je dit gebied betreedt. De regels hiervoor zijn dan ook dat je op de paden moet blijven, geen planten of bloemen mag plukken en dat je alle dieren met rust moet laten en zo veel mogelijk afstand tot ze houdt.