Plaatsen op Gran Canaria

Playa del Ingés

Playa del Ingles ligt in het zuiden van Gran Canaria en is de meest populaire badplaats op Gran Canaria. De plaats loopt over in de badplaatsen Maspalomas, Sonnenland en Meloneras. De afstand vanaf het vliegveld per auto of bus is ongeveer 30 km. De plaats is gelegen aan het gelijknamige zandstrand waar zeer veel ruimte is om heerlijk van de zon en het water te genieten.

Het strand van Playa del Inglés

Het populairste strand van het hele eiland vind je zonder twijfel hier. Een kilometers lang zandstrand met een promenade met vele hotels, grote resorts en andere horecagelegenheden. Het hele jaar door is dit een populaire toeristische trekpleister en trekt het talloze bezoekers. Hier kom je volledig tot rust en kun je onbezorgd genieten van zon, zee en strand!

In Playa del Ingles is ook een ruim aanbod aan uitgaansgelegenheden. Je vind in de plaats alles van bars tot discotheken en een zeer ruim aanbod aan restaurants. Zowel gelegenheden voor de hele familie als uitgaansgelegenheden waar je tot diep in de nacht - of morgen - door kan gaan; in Playa del Ingles is voor iedereen wel wat te vinden.

Maspalomas

Maspalomas ligt tegen Playa del Ingles aan en daarmee ook zeer dichtbij het populaire strandgebied in het zuiden van Gran Canaria. In Maspalomas zijn ook zeer veel hotels, appartementen en verschillende luxe resorts te vinden. Net ten zuiden van Maspalomas is het schitterende, populaire en woestijnachtige duingebied te vinden dat jaarlijks ook vele toeristen trekt.

Het duingebied bij Maspalomas

Ten zuiden van Maspalomas vind je het prachtige duingebied met een bijna woestijnachtig karakter. De palmbomen en glooiende hellingen geven deze plek zijn unieke karakter. Dit gebied vormt de scheiding tussen Mapalomas en het zandstrand van Playa del Inglés. Een bijzonder en uniek gebied op dit Canarische eiland en absoluut de moeite waard om te bezoeken tijdens uw verblijf op Gran Canaria.

Qua bereikbaarheid is Maspalomas ook te vergelijken met Playa del Ingles. De twee plaatsen lopen feitelijk in elkaar over en liggen dus op loopafstand van elkaar. Maspalomas is zeer populair onder toeristen en trekt elk jaar grote aantallen bezoekers die vooral komen om te genieten van de zon, de zee en het mooie zandstrand.

Puerto Rico de Gran Canaria

Ongeveer 20 km verder rijden vanaf Playa del Ingles ligt de badplaats Puerto Rico. Hier vind je een grote hoeveelheid hotels die karakteristiek aan de kronkelende wegen rond de baai gesitueerd zijn. In Puerto Rico vind je tevens ruime winkel- en uitgaansmogelijkheden en verschillende mogelijkheden tot boottochten.

De baaien van Puerto Rico

In Puerto Rico vind je meerdere baaien, gesitueerd aan de zuidkust van het eiland. Deze baaien hebben vaak een zandstrand en aanlegplaatsen voor meerdere boten. De baaien zijn voorzien van wandelpromenades en een groot aantal uiteenlopende horecagelegenheden. Dankzij de combinatie van dit aanbod en het altijd prettige klimaat, is het hier het hele jaar door drukbezocht en altijd prettig vertoeven.

In Puerto Rico de Gran Canaria wonen slechts ongeveer 4.000 mensen maar vanwege het grote aantal resorts en hotels is het er altijd actief en bruisend. In de verschillende winkelcentra is van alles te vinden, van Irish Pubs tot Italiaanse restaurants en van tattooshops tot supermarkten.

San Agustín

Net ten noorden van zowel Playa del Ingles als Maspalomas is de badplaats San Agustín te vinden. Samen met de andere twee plaatsen vormt de kustplaats de zogenaamde Costa Canaria. Naast het strand zijn in deze plaats enkele toeristische winkeltjes te vinden. Ook is er een goed horeca-aanbod en een klein winkelcentrum.

Het strand van San Agustiín

San Agustín is relatief recentelijk pas aangelegd. In 1962 werd iher de eerste steen gelegd maar in 50 jaar is het uitgegroeid tot een zeer populaire badplaats onder de bezoekers van Gran Canaria. Met allerlei toeristische winkeltjes, verschillende barretjes, een prima aanbad aan restaurants en de goed verzorgde wandelpromenade naar Playa del Inglés is het hier optimaal genieten van de Canarische zon.

Net als Playa del Ingles, ligt San Agustín direct aan de GC-1 snelweg die de noordkant, de zuidkant en het vliegveld van het eiland met elkaar verbindt. De plaats is dankzij deze ligging eenvoudig bereikbaar en maar ongeveer 15 minuten rijden vanaf het vliegveld. Zowel met de bus, taxi, transfer of auto ben je dus snel aanwezig bij je accommodatie in San Agustín.

Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria is de hoofdstad van Gran Canaria en vind je in het noordoosten van het eiland. Met ongeveer 380.000 inwoners is het met afstand de plaats met de meeste inwoners. Hoewel het vliegveld ook wel Las Palsmas Airport wordt genoemd, is het vliegveld niet gesitueerd in de stad. Vanaf het vliegveld is het ongeveer 20 km naar het noorden rijden voordat je echt in Las Palmas de Gran Canaria aankomt.

Catedral de Gran Canaria

In Las Palmas vindt je de kathedraal van Gran Canaria, de Santa Ana kathedraal, gebouwd in meerdere fases tussen 1500 en 1800. De kathedraal ligt aan het Plaza de Santa Ana, vernoemad naar de kathedraal zelf in een van de oudere delen van de stad. Het is de de zetel van het rooms-katholieke bisdom Canarische Eilanden. Kenmerken zijn de verschillende stijl van architectuur van de kathedraal, veroorzaakt door de lange periodes tussen verschillende bouwfases.

Las Palmas is niet de meest toeristische plaats van het eiland. Het toerisme is hoofdzakelijk gecentreerd rond de zuidelijke badplaatsen zoals Maspalomas en Playa del Ingles. De meeste hotels, resorts en overige accommodaties zijn dan ook gesitueerd in het zuiden van het eiland.