Gran Canaria

Omgeving Gran Canaria

Op Gran Canaria vind je uiteenlopende, prachtige omgevingen en uitzichten. Van langgerekte zandstranden tot indrukwekkende rotsformaties, een dode vulkaan en uitgestrekte groene bergflanken. Kenmerkend voor het eiland is het grote verschil tussen de groene noordkant met veel landbouw en de dorre zuidzijde met zandvlaktes en duingebieden.

Gran Canaria is ontstaan door miljoenen jaren aan vulkanische activiteit en in sommige gebieden is dit duidelijk zichtbaar. In het noorden zijn meerdere zwarte, vulkanische stranden te vinden. Tevens zijn de rotsen die te vinden zijn over het hele eiland van vulkanische oorsprong en is de 'Pico de Bandama' krater een dode vulkaan. In de krater worden tegenwoordig gewassen verbouwd vanwege het vruchtbare karakter van de vulkanische grond.

Stranden en uitzichten

De prachtige stranden met blauwe lucht zijn een belangrijk onderdeel van de charme van Gran Canaria. Aan de zuidoostkant van het eiland waar de meeste toeristische hotels en resorts te vinden zijn, vind je kilometerslange zandstranden waar je het hele jaar door heerlijk kan genieten van het weer.

Klimaat Gran Canaria

Gran Canaria is het hele jaar door een prettige plek om te vertoeven qua temperatuur. Door de ligging in de Atlantische Oceaan en voor de kust van Afrika, heeft het eiland het hele jaar door aangename temperaturen en een beperkt aantal dagen met regen.

Dankzij de oceaanstromingen en windrichtingen rond de Canarische eilanden, is het hier elk moment van het jaar een fijne temperatuur. Zelfs in de wintermaanden is de maximumtemperatuur vaak rond de twintig graden en daarmee erg aangenaam. Gran Canaria is hierdoor een populaire winterbestemming voor veel toeristen van het vaste land van Europa.

Dankzij dit gunstige klimaat is ook de zee het hele jaar een geschikte temperatuur om in te zwemmen. De temperatuur zakt vrijwel niet onder de 20 graden Celsius. In de wintermaanden is de gemiddelde zeetemperatuur ongeveer 19 graden, terwijl deze in de zomermaanden vaak wel op kan lopen tot 24 of 25 graden.

Het hele jaar genieten

Dankzij het klimaat op Gran Canaria, is het het hele jaar door genieten geblazen op dit Canarische eiland. Mede daardoor is het een zeer populaire bestemming in de winter. Een paar uur vliegen en je bent helemaal de winter kwijt en waant je volop in de zomer. Behoefte aan lekkere vakantie in de zon tijdens de donkere maanden tussen december en maart? Dan is Gran Canaria bij uitstek een perfecte bestemming om je even weer helemaal op te laden.

Cultuur Gran Canaria

Gran Canaria heeft een rijke historie en cultuur. Veel hiervan is vandaag de dag nog terug te vinden op het eiland. Er worden het hele jaar door veel festivals, muziekfeesten en dorpsfeesten georganiseerd. Daarnaast zijn er nog veel historische gebouwen te vinden - met name in Las Palmas - zoals de Santo Domingo-kerk en het huis waar Columbus gewoond heeft.

Net als veel delen van Spanje, heeft ook Gran Canaria een ook rijke culinaire cultuur. Een aantal authentieke gerechten van Gran Canaira zijn Conejo en Salmorejo (gemarineerde konijn), Papas Arrugadas (aardappelgerecht) en Caldo de Pescado (vissoep). Ga je uit eten op Gran Canaria? Hou er dan wel rekening mee dat het zeer gebruikelijk is dat er pas diner genuttigd wordt na 21:00.