Route Groningen Airport Eelde - Gran Canaria

Direct boeken

Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde is de enige volwaardige burgerluchthaven in het noorden van Nederland. Het vliegveld is eenvoudig te bereiken en biedt uitstekende parkeermogelijkheden. Inchecken is snel gedaan en je hoeft niet minimaal 2 uur voor vertrek op het vliegveld aanwezig te zijn.

Het vliegveld is voorzien van duidelijke monitoren waarop alle aankomst- en vertrektijden van de verschillende vluchten staan vermeld. Zo ben je altijd op de hoogte van eventuele vertragingen en weet je precies wanneer jouw vlucht gaat vertrekken.

Op Groningen Airport Eelde

Airportshop

De Airportshop van Groningen Airport is elke dag geopend. De shop opent een half uur voordat de eerste vlucht van de dag vertrekt en sluit een half uur nadat de laaste vlucht is vertrokken. De Airportshop biedt producten aan voor een brede doelgroep. Je vindt hier onder andere etenswaren, tijdschriften, parfums, dagbladen, zonnebrillen, horloges en nog veel meer. Zeer handig wanneer je nog iets zoekt voor tijdens de vlucht of iets bent vergeten in te pakken. Je kunt deze winkel bezoeken als je door de security bent maar nog door de paspoortcontrole moet.

Restaurant

Sinds 2016 is in Groningen Airport het restaurant Bites & Flights te vinden. Het restaurant gaat tussen 7:30 en 11:00 's ochtends open, afhankelijk van de vluchttijden van de dag. Je kunt hier vervolgens meestal de hele dag terecht voor een hapje en/of een drankje.

Gewoon even zin in een kopje koffie? Dan kun je hier zeker terecht. Maar ook voor een uitgebreide lunch of diner ben je hier prima op je plek. Zorg er dan wel voor dat je nog genoeg tijd voor je vlucht hebt zodat je niet hoeft te stressen tijdens het eten!

Vlucht naar Gran Canaria

De vlucht van Groningen Airport naar Gran Canaria wordt verzorgd door TUI fly Nederland, onderdeel van de TUI Airlines alliantie. De vluchttijd vanaf Groningen Airport bedraagt ongeveer 4 uur en 25 minuten. De vlucht wordt uitgevoerd met een Boeing 737-800 met zitplaatsen voor 183 passagiers.

In Gran Canaria is het 1 uur vroeger dan in Nederland omdat het zich een tijdzone verder naar het westen bevindt. Vanwege de reisduur zal het dus ongeveer 3,5 uur later zijn dan het moment van vertrek wanneer je landt in Gran Canaria.

Aeropuerto de Gran Canaria

Las Palmas Airport, of Aeropuerto de Gran Canaria volgens zijn officiële Spaanse naam, is een middelgroot vliegveld met 2 landingsbanen. Het vliegveld bevindt zich aan de oostkust van het eiland ongeveer midden tussen Las Palmas in het noorden en Playa del Inglés in het zuiden.

Na de landing op het vliegveld is het eenvoudig je baggage ophalen en naar je transfer, bus of huurauto. Vanuit het vliegveld zit je zeer snel op de GC-1 snelweg richting Las Palmas in het noorden of Playa del Inglés in het zuiden. Andere bestemmingen liggen in het verlengde van deze twee plaatsen, met name in het zuiden voorbij Playa del Inglés.

Op Aeropuerto de Gran Canaria

Eten & Drinken

Op het vliegveld van Gran Canaria is een groot aantal eet- en drinkgelegenheden te vinden. Je vindt hier onder andere meerdere cafés en restaurants. Ook zijn enkele grote internationale ketens aanwezig, zoals een SOHO en een Starbucks voor de koffie en een Burger King voor de snelle hap.

Winkelen

Je vindt meerdere winkels op het vliegveld van Gran Canaria waar je duty free kan shoppen. De meeste winkels zitten na de poortjes en zijn alleen te bezoeken voor passagiers. Je kunt hier terecht voor onder andere kleding, sieraden, verzorgingsproducten en souvenirs.

Retour naar Groningen Airport Eelde

Wanneer je weer vertrekt vanaf Gran Canaria is het vliegveld eenvoudig te vinden. Ben je met de bus, dan zijn er van alle kanten van het eiland meerdere buslijnen die direct naar de luchthaven vertrekken.

Met de auto is de luchthaven eenvoudig te bereiken via de GC-1 snelweg, zowel vanuit zuidelijke als noordelijke richting. Vanuit beide richtingen is het afslag 16 die je direct op de luchthaven brengt. Op de luchthaven kun je eenvoudig de huurauto inleveren en naar de terminal lopen om weer te vertrekken naar Groningen Airport Eelde.